Välkommen till Villa Adolfsberg

SLHF förvärvade, via Fastighets AB Wivalliusgatan 25, fastigheten Villa Adolfsberg 2007. Den ligger på Marieberg, strax invid bron mellan Kungsholmen och Lilla Essingen, med en hänförande utsikt över Mariebergsfjärden.

Renovering av Villa Adolfsberg

Direkt efter tillträdet påbörjades en total utvändig renovering i syfte att återge byggnaden dess forna glans. Länsstyrelsen visade sin uppskattning av arbetet genom ett mindre bidrag till ”kulturhistoriska merkostnader”, vilket föreningen är mycket glada över. Inte minst för att det visar att man verkligen tagit ansvar för det unika Stockholmska kulturarv man har att förvalta.

Ytterst lite lös inredning följde med fastigheten, men det är SLHF:s ambition att i möjligaste mån återskapa känslan av den miljö som en gång gjorde fastigheten till en mycket uppskattad plats för umgänge och erfarenhetsutbyte.

Hyr Villa Adolfsberg

I bottenvåningen med ingång från trädgården på sjösidan finns SLHF:s kansli och möteslokaler. Sällskapsvåningen är en paradvåning med fullt utrustat kök, matsal och ett antal större och mindre salonger. Den kommer allra bäst till sin rätt för sällskap upp till 40 personer, men kan användas för middagar med mer än 100 sittande gäster. SLHF:s medlemmar har möjlighet att hyra sällskapsvåningen för fester, jubiléer, bröllop etc., men SLHF hyr också ut lokalerna till externa gäster och arrangerar då konferenser, möten, personalfester etc.